Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

#008 Ξυλοδαρμός δημοσιογράφου που ερευνούσε για νοθεία στις βρετανικές εκλογές

Στο στόχαστρο αγνώστων που φαίνεται να ήθελαν να του κλείσουν το στόμα βρέθηκε ο Jerome Taylor, ένας δημοσιογράφος της εφημερίδας Independent, ο οποίος λίγες μόλις μέρες πριν τις βρετανικές εκλογές δέχθηκε επίθεση, ενώ διερευνούσε ισχυρισμούς περί απάτης κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας στο ανατολικό Λονδίνο. Ο Taylor γρονθοκοπήθηκε όταν άρχισε να υποβάλει ερωτήσεις σε ντόπιους κατοίκους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επίθεση ξεκίνησε όταν αποκάλυψε σε δύο Ασιάτες εφήβους ότι είναι δημοσιογράφος της Independent και έψαχνε στην περιοχή για να μιλήσει σε ένα ντόπιο υποψήφιο των δημοτικών εκλογών, ο οποίος σύμφωνα με τις εικασίες προσπάθησε να νοθεύσει την εκλογική διαδικασία.

Ο ένας από τους δύο ζήτησε να δει το σημειωματάριο του δημοσιογράφου.
«Εγώ αρνήθηκα και ήρθε πρώτη γροθιά. Προσγειώθηκε κατ ευθείαν στη μύτη μου, γεμίζοντας το πρόσωπό μου με αίματα και δάκρυα. Ύστερα δέχθηκα και άλλη γροθιά και άλλη».

Όταν έπεσε κάτω ο άτυχος ρεπόρτερ του επιτέθηκαν και άλλα άτομα μη μπορώντας να αποφύγει τη βίαιη επίθεση: «Προσπάθησα να προστατέψω τον εαυτό μου, αλλά οι επιτιθέμενοι αυξήθηκαν. Υποθέτω πως ήρθαν ακόμα τέσσερα με έξι άτομα. Καθώς έπεσα κάτω ο ένας από αυτούς με χτύπησε επανειλημμένα στο πίσω μέρος του κεφαλιού με ένα κώνο».

Ο Taylor ερευνούσε πρόσφατους ισχυρισμούς, σύμφωνα με τους οποίους οι ταχυδρομικές καταχωρίσεις ήταν παρά πολύ υψηλές από εκείνη την γειτονιά. Ακόμα και σε περιπτώσεις 14 καταχωρίσεων προέρχονταν από κατοικίες που μπορούν να στεγάσουν μόνο δύο έως τρία άτομα.

Το δημοσιογράφο τον έσωσε ένας περαστικός ο οποίος άκουσε τις κραυγές μιας γυναίκας που σοκαρίστηκε όταν είδε τον Taylor πεσμένο να τον χτυπάνε βίαια και επενέβη. «Ανατριχιάζω να σκεφτώ τι θα είχε συμβεί αν δεν είχε το θάρρος να αναλάβει δράση και δεν μπορώ να τον ευχαριστήσω αρκετά για ότι έκανε. Μου ξέπλυνε το πρόσωπο και ειδοποίησε την αστυνομία ενώ μου είπε πως ήταν σίγουρος πως συγκράτησε τα πρόσωπα τουλάχιστον δύο εκ των δραστών».

Οι δυνάμεις της αστυνομίας, ερευνούν πάνω από 50 καταγγελίες σε ολόκληρη τη χώρα για νοθεία στην εκλογική διαδικασία, συμπεριλαμβανομένων και10 καταγγελιών για την περιοχή Tower Hamlets όπου δέχτηκε την επίθεση ο Taylor.

Πηγή: Independent // http://tvxs.gr/node/57911

Δεν υπάρχουν σχόλια: