Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2006

#004. Να ψοφήσεις ρε!!!

Με περισσή χαρά μάθαμε τας προάλλας την πρόθεση του αρμόδιου υπουργού να πληρώνουν οι ασφαλισμένοι συμμετοχή στις προληπτικές εξετάσεις όπως είναι για παράδειγμα το τσεκ-απ και το τεστ Παπανικολάου!!!

Πάρα μα πάρα πολλές φορές για να τονίσουμε τα λεγόμενά μας χρησιμοποιούμε την υπερβολή "Αυτά συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα" αλλά αυτή τη φορά έχουμε να κάνουμε με κάτι που όντως συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα!

Είναι εκπληκτικό το πώς ενώ όλες οι χώρες [και οι ασφαλιστικές εταιρείες] ρίχνουν όλο τους το βάρος στην προληπτική ιατρική και σε πολλές περιπτώσεις συνδέουν την πρόληψη με τη θεραπεία [σε απλά ελληνικά, αν δεν πρόσεχες ας πρόσεχες...] στην Ελλάδα τιμωρούμε τους "σπάταλους" ασφαλισμένους και μάλιστα εμπράκτως βάζοντάς τους να πληρώνουν αν θέλουν να προλάβουν το κακό.

Το οποίο κακό πρέπει να φροντίζει το σύστημα ώστε να προλαμβάνεται όχι για την υγεία και τη μακροζωία των ασφαλισμένων [αυτή την έχει το σύστημα γραμμένη εκεί που δεν πιάνει μελάνι] αλλά για την υγεία και τη μακροζωία τη δικιά του, αφού άλλο να προλάβουμε το κακό σήμερα και να το πληρώσουμε με λίγες μέρες νοσηλείας, κάποιους ορούς και λίγα χάπια κι άλλο να το αφήσουμε να εκδηλωθεί και να το χρυσοπληρώσουμε αύριο με επεμβάσεις επί επεμβάσεων, κούτες φαρμάκων και ένα κάρο επιδόματα [χώρια που θα έχουμε και έναν άνθρωπο δυστυχέστερο].

Με αυτά και με αυτά φαίνεται η χαζομάρα μέτρων κατά του καπνίσματος, του παθητικού καπνίσματος κλπ κλπ όπου καταδιώκουμε κάποιους ανθρώπους όχι για να έχουν την υγειά τους αυτοί και οι γύρω τους [χεστήκαμε] αλλά για να μην πληρώνει το ασφαλιστικό σύστημα τόσα καράβια λεφτά στην αντιμετώπιση ασθενειών σχετικών με το κάπνισμα. Την ίδια στιγμή θέλουμε να κατεδαφίσουμε μακροπρόθεσμα το σύστημα δίνοντας μηδενικές δυνατότητες να προληφθούν έγκαιρα οι κίνδυνοι.

Τελικά αυτή η διάταξη αποσύρθηκε αλλά λέει θα πληρώνουν οι έχοντες και κατέχοντες το κάτι τις τους. Λες και όταν πληρώνεις εισφορές [και μάλιστα κατ' αναλογία των όσων βγάζεις] δεν έχεις προπληρώσει τη συμμετοχή σου σε όλες αυτές τις δαπάνες αλλά επειδή έκανες το σφάλμα να βγάζεις κάποια αξιόλογα λεφτά πρέπει να πληρώνεις εισφορές αλλά τη στιγμή που θα τις χρησιμοποιήσεις αυτές θα είναι άχρηστες αφού θα πρέπει να ξαναπληρώσεις!!!

Λες στο κάτω κάτω και όλοι όσοι έχουν μεγάλα νόμιμα εισοδήματα δεν είναι όσοι δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς. Κακά τα ψέμματα, αυτές οι πρακτικές όχι απλώς βοηθούν στο να βλέπει ο μέσος Έλληνας το μαύρο χρήμα όλο και με μεγαλύτερη συμπάθεια αλλά αποτελούν την καλύτερη επιβράβευσή του.

Άντε με το καλό και μία εκστρατεία για τα πλεονεκτήματα του να παραβιάζουμε το στοπ και το κόκκινο. Ξέρετε πόσα λεφτά θα γλυτώσει το ασφαλιστικό μας σύστημα με τόσους μακαρίτες?